Det kan kännas stort att ta steget att välja utlandsstudier i ett helt år innan man provat på. Det bästa sättet att testa hur det är att läsa utomlands är språkresor. Du kan då känna efter hur det känns att läsa utomlands under en kortare period för att lättare kunna avgöra om det är något för dig.

Språkresor för mellanstadiet

Redan på mellanstadiet kan du åka på välorganiserade språkresor under trygga former. Redan från 10 års ålder finns språkresor att åka på som varar mellan två och fyra veckor. Du reser i grupp och har vuxna som följer dig under tiden. Du får en bra utbildning i det språk du väljer som du kommer ha nytta av i din fortsatta utbildning. Det finns många olika företag som anordnar språkresor där de mest kända i Sverige är EF och STS Språkresor. En språkresa är en trygg resa för både föräldrar och ungdomar. Du är inte ensam och du får en bra utbildning på köpet. Det finns olika alternativ av resor att välja bland. Du kan inrikta resan på mer än bara språkstudier, du kan exempelvis kombinera med att lära dig rida eller öka dina kunskaper i fotboll eller legobygge. En språkresa i unga år sätter en fin start för ditt barns framtid.

På högstadiet och gymnnasiet

Vill man åka på en resa under högstadiet eller under första tiden på gymnasiet så finns lite mer avancerade alternativ för språkresor. Du kan välja mellan flera olika steg och du väljer själv om du vill ingå i en internationell grupp eller om du vill studera med andra från ditt eget land. Man väljer själv hur man vill bo, det finns olika alternativ att välja mellan såsom att bo i en värdfamilj eller på en resort eller campus. Även studietakt och svårighetsgrad är valbart. Det är bra att fundera vad man vill se och göra under sin språkresa efter man valt vilket språk man vill förbättra så att man kan få ut mesta möjliga av sina veckor i utlandet.

Efter gymnasiet

Om du inte kom iväg på din språkresa i yngre år så är inte chansen borta för att du blivit vuxen. Du kan fortfarande välja att åka på en språkresa efter gymnasiet eller senare. Du kan välja att åka mellan två och tjugofyra veckor, en termin. eller för ett helt studieår. Även här kan du välja olika studiealternativ utifrån dina mål. Du kan välja examensförberedande kurser likväl som kurser som är mer inriktade på allmän engelska. Under studierna har man både allmänna språklektioner liksom projektlektioner i olika slag. Du får också välja lektioner i olika tillvalsämnen och gå på valbara föreläsningar. Det finns även språkkurser för vuxna och företag.

Efter gymnasie

En språkresa är ett fantastiskt sätt att utöka sina språkkunskaper och skaffa nya erfarenheter. Ta god tid på dig att läsa på innan du väljer när var och på vilket sätt du åker. Det finns massor av val och bara du själv kan komma fram till vad som kommer passa dig bäst. Börja med att beställa kataloger redan idag så du kan börja planera.